Bezienswaardigheden Oman

Muscat

In de charmante hoofdstad van Oman, Muscat, komen eeuwenoude tradities en het moderne leven harmonieus samen. De elegante stad is schitterend gelegen tussen de bergen en de zee. Het Royal Opera House en de Grand Mosque zijn enkele van de bezienswaardigheden, maar het is vooral de sfeer van de stad, die u moet proeven bij een bezoek aan Oman. 


Nizwa

In Nizwa bezoekt u het 17e eeuwse fort en de souks vol met ambachtelijke streekproducten. Nizwa staat bekend om haar kleurrijke markten, waar de geitenmarkt op vrijdag er een van is. 


Sharqiyah Sands

In de prachtige woestijn Sharqiyah Sands kunt u de hoge zandduinen bewonderen. Deze woestijn ligt op nog geen 3 uur rijden van Muscat en strekt zich uit tot aan de zee. 


Al Hajargebergte

Wadi’s, hoge plateaus, pittoreske dorpjes en een betoverende terraslandschap, we bevinden ons in het Al Hajargebergte. In Jebel Al Akhdar is veel te beleven en kunt u mooi wandelen of deelnemen aan avontuurlijke watersportactiviteiten. 


Musandam

Musandam is een prachtig schiereiland dat beroemd is om haar Arabische fjorden, waar u een mooi tocht over kunt maken met een traditioneel Arabisch zeilschip; de Dhow.


Salalah

De mooiste tropische oasis is wellicht Salalah in de zuidelijkste provincie Dhofar. Salalah is ook een perfect uitgangspunt voor een onvergetelijk bezoek aan de woestijn Rub Al Khali en het land van Frankincense, dat op de UNESCO Werelderfgoed-lijst staat. Frankincense, het hars dat hier verkregen wordt van schrale woestijnbomen in de meest geisoleerde wadi’s in deze zuidelijke regio van Oman wordt al duizenden jaren gekoesterd voor aromatische en geneeskrachtige eigenschappen. Bezoek hier ook  het vestingstadje Sumhuram, dat uitkijkt op de zoetwater lagune van Khor Rori, die uitloopt in de kristalheldere Indische Oceaan.

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus